Lynn (3 jaar) komt nu een jaar bij Edith. Vanaf dag 1 voelt zij zich hier thuis en fijn. Zelfs zo fijn dat het soms moeilijk is haar mee naar huis te krijgen. Edith zorgt voor rust, waardoor Lynn kan en durft te spelen wat ze leuk vind. Ze is duidelijk en erg lief voor de kinderen. Daarnaast doet Lynn verschillende dingen, waardoor zij zich optimaal kan ontwikkelen. Met behulp van Edith was Lynn in een week zindelijk. Vooral door dit samen aan te pakken is dit goed gelukt. De communicatie samen is top. We hebben een heen en weer schriftje maar er is ook altijd tijd om even te vertellen hoe het gaat. Ze speelt binnen en buiten en leert nu steeds meer zelf op te pakken. Lynn is niet alleen gek op Edith, maar ook op haar kinderen en man.

Mijn dochter van 4 maanden gaat nu ook naar Edith’s speelhoek.

Lynn: ik vind het leuk bij Edith en Nina is mijn vriendin. Ik vind piano spelen heel leuk. Ik heb geleerd om te fluiteren en zelf schommelen.

Kortom mijn kinderen voelen zich veilig en vertrouwd bij Edith en Edith weet ze uit te dagen om zich optimaal positief te ontwikkelen op hun eigen manier. Ik ben super blij met haar en haar gezin.

Jeltje

Ons zoontje Kyan komt al bij Edith vanaf dat hij 4 maanden oud is. Inmiddels is hij bijna 2. Wij zijn zo enorm tevreden en zo blij met dit fijne, professionele plekje bij Edith! Het is soms best spannend om je kind ergens achter te laten, maar vanaf het begin hadden we dit bij Edith helemaal niet. Het voelde gelijk goed. Op een dag krijg je meerdere foto’s en filmpjes van jouw kindje en krijg je mee wat hij zoal doet. En het was al heel snel dat hij verdrietig was als we hem op kwamen halen. Kyan had het dan zo naar zijn zin gehad, die wilde niet weg bij Edith. Het is echt als een warm bad. Kyan voelde zich daar erg snel thuis.

De communicatie met Edith is heel fijn, alles wordt goed doorgesproken en vooral hoe je tegen bepaalde dingen aankijkt. Zodat we elkaar blijven aanvullen en er duidelijkheid is richting ons kindje.
Edith is erg creatief en doet allemaal bijzondere dingen met de kindjes: speeltuin, waterpret, modderkeuken, zingen, dansen, muziek maken, vingerverven, koekjes bakken, insectentuin . . . teveel om op te noemen.
Kyan leert ook heel veel bij Edith: zelf met de lepel z’n bordje leeg eten, op ’t potje plassen, woordjes zeggen, dansjes doen, aangeven dat hij hulp wil met iets . . . ook hier weer teveel om op te noemen.

Wij delen bijna altijd de foto’s en filmpjes van Edith met onze ouders en ook zij zeggen geregeld: wat hebben jullie daar een fijn plekje voor Kyan! Hij komt echt in een warm gezin en leert er echt veel.

Tegenwoordig is het zelfs al zo ver, dat Kyan zelf al met zijn schoenen en onze schoenen aan komt lopen in de ochtend en om “Etit” vraagt. Of hij begint te zingen “Etit, Elit, Nina” als hij de luiertas ziet. Aan alles merken we dat hij het daar heel erg naar z’n zin heeft.
Het hele gezin is ook op een leuke manier betrokken bij de kleintjes. Vaak zien we de dochters van Edith ook met de kleintjes spelen en ook de zoon van Edith helpt mee. Kyan wil graag voetballen (op zijn manier) met hem. Doordat de kinderen zo leuk meehelpen, hebben ze allemaal ook een leuke band met Kyan en Kyan vindt ze allemaal even leuk.

Het is moeilijk om kort te beschrijven waarom we zo blij zijn met ons plekje bij Edith. Toch een poging: het is een warm, welkom, leerzaam, creatief, prikkelend en stimulerend plekje voor je kindje. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Audrey

Edith is een lieve, zorgzame en enthousiaste gastouder. Ze heeft veel ervaring met het verzorgen en begeleiden van kleine kinderen en is erg creatief in het bedenken van leuke bezigheden. Mijn dochter (en eerder ook mijn zoon) gaat er altijd met veel plezier naar toe en ik vind het altijd leuk hoe enthousiast Edith de overdracht doet. Je merkt dat ze echt gek op de kinderen is en biedt ze een gezellige en veilige omgeving.

Daarnaast heeft ze een geweldig huis en een grote tuin waar de kinderen kunnen spelen met allerlei leuk speelgoed. Ze maakt vaak muziek en knutselt ook regelmatig met de kinderen. Ze zet altijd dat stapje extra voor de kinderen en de ouders en we gaan haar straks (wanneer mijn dochter ook 4 wordt) erg missen!

Esther

Onze dochter Hailey (inmiddels net 4 jaar geworden) heeft vanaf 3 maanden tot aan de basisschool bij Edith’s speelhoek op de opvang gezeten. En wij kunnen niks anders zeggen dan dat dit een super fijne, warme, leerzame tijd is geweest. Edith heeft enorm veel geduld en kennis. Denkt ontzettend goed mee en is erg betrokken. Verder is ze erg creatief, knutselen, muziek maken en educatieve spelletjes doen ze dagelijks. Met een hele ruime tuin en speeltuin voor de deur wordt er bijna dagelijks buiten gespeeld en geleerd.

Hailey heeft het vaak zo leuk dat ze niet meer mee naar huis wil. Overigens is het hele gezin enorm betrokken en is Edith’s dochter Nina Hailey haar beste vriendinnetje. Met een tweede kindje op komst zijn wij dus ontzettend blij dat zij ook bij Edith’s speelhoek terecht kan.

Sharon

Laat ik beginnen met het feit dat wij ons geen betere gastouder hadden kunnen wensen voor onze dochter! Onze dochter gaat met veel plezier naar Edith toe!

Edith heeft jaren lange ervaring met het werken met kinderen. Dat merk je aan alles. Hoe ze met de kinderen communiceert, op een positieve manier. Ze is zorgzaam en flexibel. Daarnaast heeft Edith een liefdevol gezin dat ook op een positieve manier betrokken is bij de kinderen.

Edith werkt met een vaste dagstructuur wat fijn is voor de kinderen.

Bij Edith’s speelhoek is er ontzettend veel verschillend speelgoed. Van poppen, duplo, keukentje + gerei tot aan een kleine springmatras en glijbaan. Daarnaast heeft ze materialen om de kinderen te laten ontdekken, zoals een sleutelkistje, voelzakje waar ze kleine afbeeldingen in kunnen zoeken a.d.h.v. een kaart en er wordt soms met (kindvriendelijk) schuim gespeeld.

Buiten is er een grote tuin waar de kinderen heerlijk kunnen spelen met zand, in de kinder-buitenkeuken, zijn er verschillende fietsjes, glijbaan, etc. Edith heeft ook speciale “tegels” waarbij de kinderen kunnen oefenen met evenwicht.

Edith werkt met verschillende thema’s.
Er worden vaak knutsels gemaakt en elke dag boekjes voorgelezen. Edith speelt regelmatig op de piano en de kinderen mogen dan meedoen en een instrument bespelen.

Ze schrijft elke dag een verhaaltje over hoe de dag is verlopen. Die worden bewaard in een schrift, leuk voor later! Gedurende dag worden we op de hoogte gehouden door filmpjes en foto’s die Edith aan ons stuurt. Fijn om op deze manier te beleven hoe het gaat!

Edith biedt je kind een veilig en warm thuis en dat is in onze ogen het belangrijkste wat er is!

Laura

Jaelynn kwam voor het eerst bij Edith toen zij ongeveer 3 maanden oud was. Ondanks dat het doodeng was om ons kostbaarste bezit naar iemand te brengen die we pas een enkele keer gezien en gesproken hadden voelde het bij Edith (en haar man en kinderen) vertrouwd aan. Jaelynn leek zich er direct op haar gemak te voelen, ze werd er met liefde verzorgd!

Edith is een lieve, warme vrouw, is erg meedenkend en houdt rekening met de persoonlijke opvoeding en wensen van ieder kindje en zijn/haar ouders. Ze communiceert open en duidelijk, ook naar de kindjes toe. Haar persoonlijke overdracht bij het halen en brengen hebben wij als zeer aangenaam ervaren, dit is kenmerkend voor Edith en zeker onderscheidend van andere gastouders en kinderopvanglocaties.

Het ruime en wisselende aanbod aan spel-, knutsel- en leeractiviteiten zorgde ervoor dat Jaelynn kon ontdekken, spelen en leren tegelijkertijd. Muziek maken met de piano, boekjes lezen aan tafel, klimmen en springen op de speelmatten, buiten spelen, iedere dag zat vol leuke dingen om te doen! En door de foto’s en filmpjes die Edith stuurde gedurende de dag hoefden we daar niks van te missen!

Melissa

Lieve Edith,

Vandaag is de dag dat Owen na ruim 4 jaar afscheid van jullie neemt. Hiermee laat hij een vertrouwde omgeving achter, waar een aanzienlijk deel van de kern is gelegd voor zijn verdere pad. Jouw aandacht, je goede zorgen en de vertrouwde omgeving die jij wist neer te zetten, pasten zo goed bij wat hij nodig had in de vorming van zijn jonge leventje. Het was een hele fijne start, met zoveel belangrijke waarden die we op deze manier in de samenwerking met jou aan hem konden bieden.

Ondanks dat Owen al aan school gewend is, zal hij voor altijd een warm gevoel houden aan jullie Witte Huis. Zoals je weet, kijkt hij vaak eerst de kat uit de boom voordat hij loskomt, maar bij jou was het voor hem altijd goed. Je doorzag al heel snel wanneer hij even rust nodig had, of juist een extra prikkel. Hij heeft heel veel mooie en praktische dingen van je geleerd, maar (belangrijker nog) vooral een stuk zelfvertrouwen en stevigheid om zijn plekje te vinden. Op deze box en op de mok staan daarom foto’s die voor ons erg tekenend zijn: de baby die bij je binnenkwam, en de sterke kleuter die met een grote rugzak de wijde wereld intrekt. Met een mooi knutselwerkje van Owen erin natuurlijk!

Wij zijn je allebei enorm dankbaar. Je bent meer dan alleen een gastouder geweest. Je was voor ons op de zwaardere momenten ook een belangrijke sparringpartner of klankbord. En nu je na Owen ook voor ons dochtertje Elin zorgt, weten we in elk geval dat die rol nog niet helemaal voorbij is.

Dank je wel Edith: voor alles wat je voor onze kinderen doet, en bovenal voor de veelzijdige en inspirerende vrouw die je bent!

Heel veel liefs,
Joost & Mirjana

Joost & Mirjana

Edith is een hele fijne gastouder! Onze zoon kwam voor het eerst bij Edith toen hij 3 maanden oud was. Wat was dat spannend! Maar bij Edith was het van begin af aan veilig en vertrouwd. De kleinschaligheid van een gastouderopvang was voor onze zoon ook heel prettig.

Edith heeft ruime ervaring in de kinderopvang en dat is te merken! Ze heeft echt oog voor de behoeftes en het karakter van elk kind en speelt daar goed op in. En ze helpt de kinderen om zich op hun eigen tempo te ontwikkelen. Edith was voor ons als ouders ook een fijne vraagbaak als we even niet wisten hoe we met een bepaalde situatie om moesten gaan.

Daarnaast is het bij Edith ook gewoon heel gezellig. De seizoenen, Sinterklaas, kerst, verjaardagen…Edith maakt overal een feestje van. Maar ook op een gewone dag onderneemt ze veel met de kinderen: Knutselen, muziek maken, buiten spelen, op pad met de bakfiets, het kan allemaal.

Onze zoon is afgelopen maandag 4 geworden en had zijn laatste dag bij Edith. En alhoewel hij klaar is voor school zal hij de veilige en fijne plek bij Edith gaan missen. En wij ook!

Krista