De dagindeling is een grove indicatie en afhankelijk van de leeftijden van de kinderen. Het kind staat centraal en zijn ze eerder moe of hebben ze eerder trek dan eten we gewoon wat eerder. Meedoen met de groepsactiviteiten stimuleer ik wel maar is niet verplicht. Het kan dus zijn dat het ene kind 3 tekeningen heeft geverfd en een ander kind met water heeft gespeeld. In principe gaan we elke dag naar buiten. Soms wat langer dan de andere keer in verband met het weer of slaapritmes.

Uiteraard besteed ik aandacht aan de feestdagen en verjaardagen. Kinderen mogen voor jarige opa’s en oma’s, vaders en moeders, broertjes en zusjes, favoriete ooms en tantes een knutsel maken voor hun verjaardag.

Kapstok

Bij de baby’s zal van een meer individueel schema gebruik worden gemaakt.
Dit in verband met de flesvoeding en de fruit/ groente hapjes.
Het schema zal in dat geval in overleg met de ouders zoveel mogelijk worden aangepast aan de thuissituatie.

07:00 – 09:00
Brengen van de kinderen en uitzwaaien van papa en/of mama.
De ontbijttafel staat klaar van 7:00 tot 8:00 uur als hier thuis geen tijd meer voor was.

09:00 – 09:30
Kinderen spelen vrij.

09:30 – 09:45
Fruit eten, wat drinken. Een goed moment om boekjes te lezen, te kletsen aan de hand van thema’s of we zingen liedjes.

09:45 – 11:15
Activiteitentijd bv. knutselen, buitenspelen, binnen gym, spelen met sensomotorisch materiaal als klei – super sand – brooddeeg, samen muziek maken, ontwikkelingsmateriaal, poppenkast, puzzelen, enz..

11:15 – 11:30
Gezamenlijk opruimen en tafeldekken.

11:30 – 12:30
Broodmaaltijd met de kinderen en klaarmaken voor bed.

12:30 – 14:30
De kinderen die ’s middags slapen gaan nu naar bed. Kinderen die wakker blijven mogen even kort tv kijken of rustige activiteiten doen zoals tafelspelletjes, verhaaltjes luisteren, kralen rijgen, puzzelen, tekenen, kleien, voorlezen of lekker vrij spelen, afhankelijk van de behoefte van de kinderen.

14:30 – 15:15
Kinderen uit bed halen en we drinken en eten een bakje yoghurt soms met fruit, muesli, rozijnen, ontbijtgranen, een gezonde snack (bijv. komkommer, cherrytomaat, paprika, wortel, stukje kaas) en wat drinken . We lezen een boekje, kletsen aan de hand van thema’s of we zingen liedjes.

15:15 – 16:30
Speeltijd bijvoorbeeld buitenspelen, puzzelen, muziek maken, boekje lezen, knutselen of vrij spelen.

16:30 – 17:45
Gezamenlijk opruimen, boekje lezen, klein speelgoed of tv kijken totdat de kinderen worden opgehaald.
Als u uw kind een warme maaltijd wilt laten eten rond deze tijd, dan moet u dit meegeven.

17:45/18:00
Het is mogelijk om met de wat oudere kinderen met wie dit is afgesproken een warme maaltijd samen te eten. Dan zal de ophaaltijd pas na 18:00 uur zijn. (U kunt in overleg wel een warme maaltijd meegeven als u het fijn vindt als uw kind eerder warm eet voordat u uw kind ophaalt. )