Joost & Mirjana

Lieve Edith,

Vandaag is de dag dat Owen na ruim 4 jaar afscheid van jullie neemt. Hiermee laat hij een vertrouwde omgeving achter, waar een aanzienlijk deel van de kern is gelegd voor zijn verdere pad. Jouw aandacht, je goede zorgen en de vertrouwde omgeving die jij wist neer te zetten, pasten zo goed bij wat hij nodig had in de vorming van zijn jonge leventje. Het was een hele fijne start, met zoveel belangrijke waarden die we op deze manier in de samenwerking met jou aan hem konden bieden.

Ondanks dat Owen al aan school gewend is, zal hij voor altijd een warm gevoel houden aan jullie Witte Huis. Zoals je weet, kijkt hij vaak eerst de kat uit de boom voordat hij loskomt, maar bij jou was het voor hem altijd goed. Je doorzag al heel snel wanneer hij even rust nodig had, of juist een extra prikkel. Hij heeft heel veel mooie en praktische dingen van je geleerd, maar (belangrijker nog) vooral een stuk zelfvertrouwen en stevigheid om zijn plekje te vinden. Op deze box en op de mok staan daarom foto’s die voor ons erg tekenend zijn: de baby die bij je binnenkwam, en de sterke kleuter die met een grote rugzak de wijde wereld intrekt. Met een mooi knutselwerkje van Owen erin natuurlijk!

Wij zijn je allebei enorm dankbaar. Je bent meer dan alleen een gastouder geweest. Je was voor ons op de zwaardere momenten ook een belangrijke sparringpartner of klankbord. En nu je na Owen ook voor ons dochtertje Elin zorgt, weten we in elk geval dat die rol nog niet helemaal voorbij is.

Dank je wel Edith: voor alles wat je voor onze kinderen doet, en bovenal voor de veelzijdige en inspirerende vrouw die je bent!

Heel veel liefs,
Joost & Mirjana